Over

Geertjan Kuper (1965) is vanuit een creatieve muzikale achtergrond op 22 jarige leeftijd “per ongeluk” in de financiële dienstverlening terecht gekomen. Al van jongs af aan is hij bezig met muziek, één van zijn grote passies. Jarenlang heeft hij als drummer in diverse bands gespeeld.

In 2014 kreeg hij gelegenheid om wat te gaan reizen en toen is hij gaan fotograferen.
Zijn interesse voor beeld was gewekt hetgeen zich heeft ontwikkeld tot zijn tweede grote passie, fotografie. In 2015 heeft hij zijn eerste spiegelreflexcamera gekocht en is hij een thuisstudie fotografie gaan volgen, waarna hij vooral veel bezig was met fotografie in de natuur en in de avond. Daarnaast heeft hij diverse workshops op het gebied van avond-, natuur-, landschaps- en portretfotografie gevolgd. In 2017 heeft hij  voor het eerst een concert mogen fotograferen en zie daar...

.. twee grote passies kwamen samen in concertfotografie ..

Hier is hij  mee doorgegaan en hij is  inmiddels vele concertfoto's verder, heeft  veel geleerd en leer nog steeds "on the job", en daar geniet hij enorm van!

Om zichzelf  nog meer te verdiepen is hij  de twee jarige deeltijdopleiding tot Vakfotograaf aan de Fotovakschool gaan doen, welke opleiding hij in Februari 2019 met goed gevolg heeft afgerond. Als afstudeerrichting heeft hij, hoe kan het ook anders, gekozen voor  concertfotografie. 

Naast concerten is hij zich aan het verdiepen in evenementen fotografie  en fotografeert  hij  graag in de avond, in de natuur en met mensen.

Foto credit: Gerrit de Groot